Βάζεις μια μεζούρα έτοιμου espresso στο σεικερ, λίγο γάλα (πλήρες) , εβαπορέ η φρέσκο (το εβαπορέ δίνει πιο μεστή γεύση), 4-5 παγάκια, και χτυπάς στη μηχανή (εννοείται ότι μόνο με μηχανή βγαίνει επαγγελματικό αποτέλεσμα).
Η διαφορά του freddo cappuccino με τον απλό espresso είναι οτι ο πρώτος έχει απο πάνω αφρόγαλα παγωμένο, που το δημιουργείς όταν χτυπήσεις γάλα εβαπορέ για 2-3 λεπτά πάλι στο σέικερ της μηχανής.
Σερβίρεται με κανέλα η κακάο,απλα το θεμα ειναι οτι αν δεν εχεις μηχανη θα σου βγει νερουλος και ειναι μπαρουφα,οποτε παρε κανα ΔΕΛΙΒΕΡΥ απο καμια καφετερια και κατσε σπιτι και πιες τον