Το Mοχίτο πίνεται στα «ζεστά κλίματα» εδώ και δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα ποτά που προτιμούν οι Έλληνες το καλοκαίρι
.
Με προέλευση πιθανότατα από το Mint Julep, με το οποίο μοιράζονται σχεδόν όλα τα συστατικά εκτός από το ρούμι (το Mint Julep έχει μπέρμπον), το Μοχίτο γεννήθηκε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης όπως και τα περισσότερα κοκτέιλ. Αν και ο αρχικός σκοπός ήταν να «καμουφλαριστεί» το αλκοόλ το τελικό αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.
Mojito
- 2 μεζούρες λευκό ρούμι
- 1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια
- 1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
- Φυλλαράκια μέντας (8-12)
- Θρυμματισμένος πάγος
Ανακατεύουμε τη μέντα με το σιρόπι ζάχαρης και 4 από έξι κομμάτια λάιμ σε ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τον πάγο, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με σόδα και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια λάιμ.